Breussmassage       

 

Start
StoelShiatsu Bedrijven
Shiatsu therapie
Hotstone massage
Breussmassage
Klassieke massage
Cupping massage
Acties en informatie
Contact
Portrettekeningen 

 

 

  

 

    

Breussmassage/Dorn

De Breussmassage is een zachte, diepwerkende en pijnloze rugmassage die meer ruimte schept in de wervelkolom door de tussenwervelschijven (het kraakbeen tussen de wervels) met Sint Janskruid olie te behandelen. Dit diepwerkende olie wordt door het kraakbeen opgenomen en daardoor zetten de tussenwervelschijven zich beter uit en worden elastischer en zachter. Kortom de kwaliteit van het kraakbeen verbetert.

Rudolf Breuss, een Oostenrijkse natuurarts, ging ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, maar alleen gedegenereerde. Om dit uit te leggen gebruikte hij een natte spons, als men op de natte spons drukt, verdwijnt het vocht en wordt deze dun. Haalt men het gewicht er vanaf en doet weer vocht op de spons, wordt de spons weer vol en zacht. Dit gebeurt ook met de tussenwervelschijven door het gebruik van Sint Jansolie. De schijven worden weer zachter en elastischer, de klachten (bijvoorbeeld scheefstand wervelkolom, hernia, rugpijn etc.) nemen af en de schijven regenereren. De functie van de tussenwervelschijven, zoals de schokdemping tussen de wervels, neemt toe. Het process wordt versterkt door het gebruiken van zijdepapier.

6 + 7 tussenwervelschijf

De Breussmassage kan voor of na de Dorn methode uitgevoerd worden. Voor de Dorn om de rug te ontspannen als iemand veel pijn heeft of erg verkrampt is. En na de Dorn om de rug nog meer te strekken en te ontspannen.

Als bij iemand de Dorn methode niet kan worden toegepast, is de Breussmassage een goede vervanging. Wel ga ik eerst het beenlengteverschil verhelpen omdat wervelcorrectie door middel van de Breussmassage anders geen zin heeft.

De Breuss behandeling is naast de therapeutische massage o.a. een pure wellness massage welke een diepe ontspanning oproept en energetische en psychische blokkades losmaakt.

ruessmassage breussmassage breuss massage sint jansolie sintjanskruid

Dornmethode

De basis van de Dornmethode is altijd correctie van beenlengteverschil, welke bij de meeste mensen voorkomt. Een verschil in beenlengte hoeft geen anatomische oorzaak te hebben, maar kan ook door bijvoorbeeld een val, langdurig autorijden, met de benen over elkaar zitten of tijdens de geboorte gebeurd zijn. Door het beenlengteverschil ontstaat scheefstand van het bekken en kan het ruggengraad krom groeien met als gevolg (chronische) klachten in het gehele lichaam, zoals o.a. (lage) rugpijn, heupklachten, schouder- en nekklachten, hoofdpijn en migraine, klachten aan armen en benen, darm-blaas-problemen, voet-knie- of enkelklachten etc. Kortom een beenlengteverschil kan veel invloed hebben op de rest van het lichaam.

De Dornmethode is een zachte rugwervel- en gewrichtsbehandeling. Veel mensen weten niet dat ze een beenlengteverschil hebben en daardoor klachten (rugpijn, migraine etc.) ervaren. Door de Dornmethode kan de oorzaak en klacht beholpen worden. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige en rustige manier op hun plaats teruggezet en het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. De behandeling wordt altijd dynamisch gegeven, dat wil zeggen, in beweging. De methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De Dorntechniek is ontwikkeld door Dieter Dorn uit Duitsland en is daar wijdverbreid en een bewezen behandelmethode. In tegenstelling tot andere therapieŽn wordt bij de Dornmethode het te lange been korter gemaakt, zodoende zijn inlegzolen niet meer nodig!

De Dornbehandeling geef ik graag in combinatie met de Breussmassage. Als iemand erg gespannen is kan de Breussmassage vooraf om de rug los te maken. De Breussmassage kan ook na de Dornmethode gegeven worden om de wervelkolom nog beter te strekken en de spieren te ontspannen.

De behandeling wordt 3 tot 4 keer herhaald, een keer per week met een pauze van 7 tot 10 dagen zodat de spieren, wervels, gewrichtsbanden en het bindweefsel rust krijgen en stabiliseren in de nieuwe stand. De klant moet de eerste 3 tot 4 dagen rustig aan doen, niet intensief sporten, geen zware dingen tillen en geen lange autoritten ondernemen.

Beide behandelingen kunnen in combinatie met andere therapieŽn gegeven worden. De Breussmassage kunt u tevens als pure wellness behandeling met een zeer therapeutische, diepe werking ondergaan.  Heerlijke ontspanning is het gevolg.

 

Werbebanner 234x60 Pixel

dorn methode dornmethode breussmassage dornmethode Dorntherapie Dorn methode

 

     

Start

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 31 October 2019