StoelShiatsu Bedrijven

 

Start
StoelShiatsu Bedrijven
Shiatsu therapie
Hotstone massage
Breussmassage
Klassieke massage
Cupping massage
Acties en informatie
Contact
Portrettekeningen

Stoelshiatsu voor bedrijven

Stoelshiatsu voor bedrijven is een korte, effectieve en vitaliserende drukpuntmassage op een speciale stoel:

Shiatsu betekent druk met de vingers of te wel drukpuntmassage.

Voor shiatsu wordt meestal de duim gebruikt, maar ook de handpalm of onderarm, elleboog waarmee ingeleund wordt op het lichaam en waardoor zachte tot waar nodig stevigere druk wordt uitgeoefend. Ook worden spieren en gewrichten losgeschud of door strekking losgemaakt.

De shiatsutherapie richt zich op nek, schouder, rug, armen, handen en hoofd, duurt tussen de 20 en 30 minuten en wordt door de kleding heen gegeven.

Stoelshiatsu is een bijzonder laagdrempelige massagetherapie waarbij het stressniveau reeds tijdens de behandeling wordt verlaagd en het lichaam gestimuleerd wordt om te ontspannen (spiertonus verlaging) waardoor de stofwisseling verbeterd wordt. Veel water drinken na een behandeling is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen!

Door de speciale stoel kan ik een effectieve en vitaliserende shiatsumassage geven waarbij u al tijdens de behandeling diepe ontspanning ervaart en zich daarna actiever voelt. Het evenwicht in het lichaam wordt hersteld en de energie kan weer zonder blokkades vloeien.  Doordat de zenuwbanen vanuit de wervelkolom met organen en andere lichaamsdelen verbonden zijn, heeft de shiatsumassage een uitwerking op het gehele lichaam.

Door het ondergaan van een shiatsumassage, zij het op de werkplek (bedrijf), in mijn praktijk of bij u thuis, wordt u zich bewuster van bijvoorbeeld lichaamsignalen en opgebouwde stress,  u leert sneller en beter grenzen te stellen. Bewuster worden van uw lichaam en houding, o.a. op het werk of tijdens het tillen van zware dingen, is een van de positieve effecten van het nemen van een massage.

Daarnaast geef ik graag advies voor een betere houding, ademoefeningen, oefeningen om spieren los te maken, mindfulness etc.

Voor bedrijven en instellingen is stoelshiatsu zeer geschikt ter voorkoming van gezondheidsproblemen en ziekteverzuim (o.a. RSI, lage rugklachten, hoofdpijn). De stoel kan makkelijk verplaatst worden en de kosten zijn laag (fiscaal aftrekbaar, zie hieronder*). Vooral in onze dynamische maatschappij zijn de gevolgen van stress, (te) hoge werkdruk en te hoge belasting aan het groeien en de gevolgen daarvan, zoals burn-out, "KANS" (klachten aan arm-nek-schouder, vroeger RSI genoemd), spanningshoofdpijn of psychische klachten vormen een steeds groter probleem. Dit maakt het belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen en daardoor ziekteverzuim te verlagen.

Voor bedrijven die geÔnteresseerd zijn in stoelshiatsu, maak ik graag een offerte.

*Fiscaal voordeel bedrijven:

De overheid stimuleert stoelmassage bij bedrijven en zorgt voor fiscaal voordeel. Stoelmassage is bij structurele inzet fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Ook de BTW is verrekenbaar. (www.belastingdienst.nl)

Stoelmassage als onderdeel van het Arbo-plan

U kunt als werkgever een ARBO-plan opstellen, waarvan de stoelmassage in redelijkheid deel uitmaakt met het oog op het verkleinen van de kans dat werknemers beroepsziekten krijgen als stress, burn-out en RSI / CANS. Een ARBO-plan is overigens meer dan het de werknemer alleen maar de gelegenheid bieden van stoelmassage. Voorop staan het door de werkgever zorgen voor een goede werkplek, het geven van goede voorlichting over de noodzaak van het voorkomen van beroepsziekten en het aan de werknemer bieden van voldoende rustmogelijkheden. Uit een dergelijk plan kan logischerwijs voortvloeien dat bij bepaalde werknemers vanwege hun werk stoelmassage nodig of gewenst is. Ten opzichte van die werknemers heeft u vervolgens in feite een arbeidsrechtelijke verplichting tot het verstrekken van stoelmassage. Hieraan is inherent dat de stoelmassage in de werktijd plaatsvindt en dat geen eigen bijdrage van de werknemer wordt gevraagd (overeenkomstig artikel 44 van de Arbeidsomstandighedenwet 1998).

Gelet op het voorgaande en op artikel 43, tweede lid, van de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001, is een stoelmassage een vrije verstrekking, indien:

A. de werkgever een ARBO-plan heeft
B. de stoelmassage daar in redelijkheid deel van uitmaakt
C. de stoelmassage tijdens werktijd plaatsvindt
D. de werknemer geen eigen bijdrage is verschuldigd (zie verderop voor de uitzondering)

E. er geen sprake is van een aanmerkelijke privť-besparing van de werknemer.

Indien niet aan deze voorwaarden is voldaan, behoort, gelet op artikel 13, eerste en derde lid, van de Wet op de loonbelasting 1964, de waarde in het economische verkeer van de stoelmassage, verminderd met een eventuele werknemersbijdrage, tot het loon. (Bron: Ministerie van FinanciŽn).

Werkgever en werknemer kunnen de kosten uiteraard ook delen.

Stoelmassage is gewoon heerlijk om te ondergaan, even de tijd nemen voor zich zelf en te ontspannen. En korte, maar efficiŽnte massage voor een betere balans in lichaam en geest.

 

shiatsu sneek, stoelshiatsu sneek, shiatsu, shiatsumassage sneek, sneek,

  massage sneek, shiatsu, shiatsu sneek, massage, shiatsu, hotstone, cupping, ontspanning, stress, massage sneek, shiatsu, shiatsu sneek, massage, shiatsu, hotstone, cupping, ontspanning, stress, massage sneek, shiatsu, shiatsu sneek, massage, shiatsu, hotstone, cupping, ontspanning, stress,

 

 

shiatsu massage stoelmassage stoelshiatsu vingerdruk drukpuntmassage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 10 October 2019